Uitlaten dempers motoruitlaten uitlaatbochten

Klik hier om naar de uitlaten te gaan. Kies eerst je motor.
Mocht je niet vinden wat je zoekt, laat het even weten. De webshop wordt nog dagelijks gevuld. We kunnen vrijwel alles leveren.

Zoek je een sportuitlaat of vervangingsuitlaat / demper of db-killer voor je Aprilia Benelli Beta BMW Buell Bultaco Cagiva CPI Daelim Ducati Gas-Gas Gilera Harley Davidson Honda HRD Husqvarna Husaberg Hyosung Italjet Jawa Kawasaki KTM Kymco Laverda Moto Guzzi MV Agusta MZ Malaguti MBK Peugeot PGO Royal Enfield Rieju Suzuki SYM Sherco Simson Triumph Ural Voxan Yamaha Bimota Derbi Piaggo Vespa etc etc dan zit je hier goed. Er is geen motorzaak in de wijde omgeving van Beverwijk, Heemskerk, Velsen Noord, Assendelft, Haarlem, IJmuiden, Zaanstad waar je zo voordelig aan je onderdelen kunt komen.

Waarom andere uitlaten?
Aftermarket uitlaten, vooral van de grote, gerenommeerde merken hebben de volgende voordelen ten opzichte van de standaard uitlaten:

Iets over e-keur en wel of niet legale uitlaten
Er is een aantal eisen waaraan je uitlaat wettelijk moet voldoen. Een uitlaat mag niet te veel geluid produceren en een vervangingsuitlaat moet een type goedkeuring hebben. Hiervoor is een Europees keurmerk voor uitlaten ingevoerd.

Een vervangingsuitlaat moet dus voorzien zijn van een merk en een typeaanduiding en een E-tje met wat cijfertjes er achter (die aangeven in welk land de typegoedkeuring is afgegeven). Een originele uitlaat of een vervangingsuitlaat mag nooit meer dan het wettelijk toegestande maximum aan geluid produceren.

In Nederland is het E-keurmerk voor uitlaten nog niet zo erg ingevoerd en wordt buiten de Randstad niet veel gecontroleerd op geluid. Maar het kan een reden voor een bekeuring zijn als je om wat voor reden dan ook staande wordt gehouden.

Er zijn echter landen waar wel regelmatig specifiek op geluid wordt gecontroleerd. Vooral Zwitserland schijn je met een niet E-gekeurde uitlaat beter te kunnen vermijden. In Duitsland worden herrieschoppers ook gecontroleerd. Maar daar moet je toch wel eerst opvallen vanwege het geluid dat jouw motor, of de motor van iemand anders in de groep waarmee je rijdt, produceert, voordat je wordt aangehouden. In Frankrijk schijnen ze nog het meest tolerant te zijn ten opzichte van "sportieve" uitlaten.

Rij je normaal gesproken in Nederland met een een vervangingsdemper zonder E-keurmerk en wil je het zeker voor het onzekere nemen, monteer dan op vakantie je orginele uitlaat of een uitlaat met E-keurmerk. Wil je dat niet, dan doe je er verstandig aan in ieder geval Zwitserland te vermijden en in Duitsland het "gebrul" te beperken, door een keer eerder op te schakelen.

Een uitlaat met e-keur, waar de db-killer uit gehaald is, voldoet formeel niet meer aan de eisen. De politie kan op verschillende manieren handhaven. Als je geluk hebt kom je er van af met een waarschuwing of door de db-killer er ter plekke weer in te zetten. Mar het kan ook door een bekeuring uit te schrijven voor het veroorzaken van onnodig geluid. Maar in het ergste geval wordt je kenteken tijdelijk ongeldig verklaard en krijg je een WOK melding (Wacht Op Keuren). Dan moet je bij de RDW je motor laten keuren voordat je kenteken weer geldig wordt.

Er zijn ook uitlaten die niet veel geluid maken (zoals de 450mm dempers van Delkevic) maar die toch geen e-keur hebben. Je neemt dus een gokje als je zo'n demper monteert. De pakkans is echter klein, je moet al je best doen om op te vallen qua geluid. Dergelijke dempers zijn Street Legal in het Verenigd Koninkrijk, maar op het vasteland van Europa telt die niet.

Welke uitlaatmerken leveren we?
Welke merken niet, kunnen we beter zeggen. Alle grote en gerenommeerde merken zoals onder andere ABP, Akrapovic, Arrow, Austin, Barracuda, Black Widow Exhaust, Bodis, Bos, Cobra, CRD, Delkevic, Eagle, Endy, Exan, FMF, Giannelli, GPR, Higashi, Highway Hawk, HP Corse, Ixil, Jama, Keihan, Laser, Leovince, MAC, Marshall, Marving, MIVV, Motad, Moto GP, Power, Predator, QD, Remus, Rino, Sandy Bike Spares, Scorpion, SC-Project, Sebring, Storm, Silvertail, Sito, Tecnigas, Termignoni, Two Brothers, Vance & Hines, Venom, Wileyco, Yoshimura, Zard.

Aprilia Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Beta Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
BMW Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Cagiva Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Derbi Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Ducati Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Gas Gas Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Gilera Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Harley-Davidson Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Honda Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Husaberg Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Husqvarna Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Kawasaki Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
KTM Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
MBK Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Peugeot Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Piaggio Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Suzuki Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Triumph Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Vespa Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Yamaha Akrapovic uitlaat uitlaten uitlaatsysteem
Acrapovic Akropovic Acropovic akropovik acrapovik acropovik