Webshop » Olie poetsen smeren koelen » Remolie remvloeistof anti-piep-vet

Remvloeistof - remolie

Piepende remmen, wat kan je er tegen doen?

Controleer allereerst of jouw remmen anti-squeal (anti-piep) plaatjes horen te hebben. Als die ontbreken dan zullen je remmen gaan piepen. Deze plaatjes worden bij veel merken meegeleverd met nieuwe remblokken, ze zijn ook precies gemaakt voor die specifieke remblokken en zijn niet los leverbaar. Je kunt kijken welke remblokken je motor nodig heeft en bij EBC kan je op de afbeelding goed zien of ze erbij horen ja of nee.

Voorkom en verhelp piepende remblokken
80% van piepende remmen wordt veroorzaakt door onjuiste montage of het niet goed inremmen van de je nieuwe remmenset. Lees hier hoe je de remmen weer piepvrij maakt.

Piepende remmen
Rijd niet te lang door als de remmen piepen. Trommelremmen en schijfremmen kunnen piepgeluiden veroorzaken, blijf je te lang doorrijden kan dat leiden tot schadelijke trillingen. Zorg dus om er in een vroeg stadium bij te zijn.

Opschuren remblokken
Check eerst of de remblokken niet versleten zijn! Als dat niet het geval is zal het opschuren van de remblokken meestal de piepgeluiden doen wegnemen. Grove delen doe je met een staalborstel, het fijnere werk met een stuk schuurpapier. Maak dan ook een schuin randje aan de blokken.

Slijtage remschijf
Het kan ook aan een versleten remschijf liggen. Nadat je bepaalt hebt welke rem piept demonteer je het wiel.
De oorzaak kan ook liggen aan het opstaande verroeste randje dat op de remschijf ontstaat naast de remgroef waar het remblok op drukt. Dit randje verwijder je met een staalborstel of als het wat groter is, met een vijl. Schuur het geheel glad met schuurpapier en de piep is weg.

Versleten remblokken
Versleten remblokken kunnen gaan piepen. Bij twijfel: vervangen.

Goed inremmen
Goed inremmen voorkomt piepende remmen, als je het remsysteem niet goed warm hebt gemaakt zal alleen de eerste laag van de remvoering verglazen. Door flink in te remmen is het hele remblokje een keer goed heet geworden: dit voorkomt piepen. Ook de levensduur van de remmen zal langer zijn. Netjes inremmen voorkomt piepen van de remmen.

Als bovenstaande niet de oplossing is, kan je overwegen om BG Stop Squeal toe te passen.

BG Stop Squeal Brake Noise Silencer Anti piep voor motoren en auto's met schijfremmen en trommelremmen

Voor remblokken die piepen op de remschijf. Niet geschikt wanneer je blokken piepen in de remklauw. 

Smeer het goedje over je remblokken. Even laten drogen en remgeluiden en remtrillingen zullen verdwijnen. Via elastomeer worden de geluiden en trillingen gedempt. Het droogt snel dus je remblokken kunnen weer snel terug gemonteerd worden.

Gebruiksaanwijzing schijfrem
1) Remblokken goed schoonmaken
2) Hardnekkig vuil verwijderen met (staal)borstel
3) Stofvrij maken remvoering
4) BG Brake Noise Silencer aanbrengen (op het slijtvlak van de remblokken)
5) Laten drogen, monteren en klaar

Gebruiksaanwijzing Trommelremmen
1) Trommelrem demonteren
2) Remvoeringen goed schoonmaken
3) Hardnekkig vuil verwijderen met (staal)borstel
4) Brake Noise Silencer op het wrijvingsmateriaal van de remvoering aanbrengen
5) Laten drogen, en weer monteren