Webshop » Accessoires onderdelen » Luchtfilters

Luchtfilters

Uitlaatstore levert niet alleen Hiflo luchtfilters, maar ook K&N, BMC, Sprintfilter etc. Vraag gerust als uw model er niet bij staat.

Vind hier een luchtfilter voor je motor. Vrijwel elke motorfiets is voorzien van één of meer luchtfilters. In de motor vindt een verbranding plaats. Hiervoor is brandstof, zuurstof en een vonk nodig. De zuurstof wordt aangezogen door de motor uit de lucht. Om er voor te zorgen dat er geen vuil in de motor komt wat beschadiging kan veroorzaken wordt de lucht eerst door een filter aangezogen. Vandaar de naam luchtfilter.
    Een luchtfilter heeft twee belangrijke taken. De eerste is het filteren van vuile deeltjes uit de lucht. De tweede is zoveel mogelijk lucht doorlaten. Hoe meer zuurstof er in de verbrandingskamer komt hoe beter de verbranding is en hoe meer vermogen de motor afgeeft. Het ene merk luchtfilter geeft meer lucht door dan het andere merk. Een grof luchtfilter laat meer lucht door maar filtert misschien minder. Een fijn luchtfilter filtert de vuile deeltjes maximaal uit de lucht maar hierdoor is de luchtstroom ook lager. Ook zit een fijn filter sneller vol. Een ideaal luchtfilter heeft een groot maar fijnmazig oppervlak. Een vervuild luchtfilter zorgt dat de prestaties afnemen en het brandstofverbruik zal stijgen.