Kettingsets, ketting, kettingwielen en tandwielen

Wij leveren vooral motorkettingsets met DID kettingen, maar ook andere merken kunnen we bestellen. De sets zijn meestal voorzien van JT tandwielen (of kettingwielen zoals de purist ze zal noemen). Voor de kettingen geldt meestal dat de duurdere kettingen van een zwaardere kwaliteit zijn en meer trekkracht kunnen hebben. Op de meeste lichte motoren volstaat een goedkopere kettingset. We leveren ook RK kettingsets, JT en JMT. Vooral de JMT kettingsets hebben een prima prijs-kwaliteit verhouding. Zelfs na circuitgebruik waren we er tevreden over. Vraag ernaar, ze staan niet altijd in de webshop.

Kies hier eerst je motor uit, en scroll dan naar beneden om de leverbare kettingen te zien.

goedkope-did-kettingsets-motorketting
Staat uw type er niet bij of wilt u een afwijkende vertanding of ketting? Geen probleem, even mailen, appen of bellen, of in het opmerkingenvakje van de webshop-order uw vraag zetten.

Alle motorkettingen worden standaard in de "open" uitvoering geleverd in de goede standaard lengte met een losse klinkschakel, tenzij anders vermeld. Bij afwijkende voortandwielen of achtertandwielen passen we de kettinglengte indien nodig aan.

De meest voorkomende types motorfiets kettingen van DID zijn de VX x-ring ketting en de ZVMX x-ring ketting waarbij de ZVMX de sterkste ketting is die DID maakt. De meeste motorfietskettingen zijn leverbaar in standaard (metaalkleurig) kleur of goud kleur, buiten de goudkleur is er geen verschil in deze motorkettingen.

Overzicht van de meest voorkomende motorkettingen :
DID VX2 en VX3 : x-ring ketting, ook leverbaar in goudkleur (VXG)
DID ZVMX : x-ring ketting extra sterk, ook leverbaar in goudkleur (ZVMXG G&G zowel binnen als buitenschakel goudkleurig)

Afwijkende vertandingen zijn voor veel motorfietskettingsets mogelijk. Wij leveren de meeste sets met stalen JT tandwielen.

Bij de meeste kettingsets kunt u tegen een scherpe prijs kettingbreekgereedschap mee bestellen. Met dit kettingbreek- en kettingklinkgereedschap kunt u zelf de oude ketting breken, de nieuwe kettingschakel oppersen en deze afklinken.

Montage van de motorfietsketting
Montage van de ketting kunnen wij echter ook vaak voor u doen. Wij slijpen de ketting niet door zoals sommigen dat wel doen, de ketting wordt doorgeknipt, dat geeft de minste kans op schade door rondvliegende vonken.

Onderhoud van de ketting van je motor
Ook een O-ring ketting met je elke 1000 kilometer smeren. En als het regent zelfs elke 500 kilometer. Zorg dat de ketting schoon is voordat je hem smeert. Dat kan met een doek, maar we hebben ook handige kettingborstel hiervoor. We hebben diverse soorten kettingspray in de webshop. Hoe je je ketting schoonmaakt en smeert wordt hier uitgelegd: