pand-gevel-uitlaatstore-bolskiBOLSKI BV

NL857653416B01
CONCORDIASTRAAT 75
1951AS VELSEN-NOORD
Nederland

0(031)251769083

Kaart weergeven

Bedrijfshistorie
Jaap sleutelt al van kinds af aan aan brommers en motoren. Vaak kocht hij oude of verwaarloosde motoren en knapte ze weer op. Na een tijdje rijden begon het weer te kriebelen en kocht hij weer wat anders. De XT en TT 500 en 600 modellen van Yamaha zijn bij hem favoriet (offroad rijden is een hobby van hem).

Zijn behoefte aan onderdelen zoals banden, accu's, kettingsets, uitlaten, remblokken, remschijven, koppelingsplaten was dus altijd best wel groot. Om alles een beetje betaalbaar te houden was hij altijd al op zoek naar onderdelen van goede kwaliteit, maar wel voor een redelijke prijs. Zodoende bouwde hij langzaam maar zeker een netwerk van goede en betrouwbare leveranciers op. Vrienden en kennissen wisten hem ook te vinden en zo kan het gebeuren dat je langzaam maar zeker onderdelen-leverancier wordt. Hij verkoop alleen maar merken en onderdelen waar hij zelf achter staat.

De naam Bolski heeft niets met Polen of Rusland te maken. Die vraag wordt regelmatig gesteld. Het is een bijnaam die vrienden hem gegeven hebben en die is blijven hangen.
Na vele jaren van hobbymatige handel in vooral gebruikte onderdelen is hij in 2011, midden in de crisis, toen de ene na de andere motorzaak omviel, maar eens een keer naar de Kamer van Koophandel gegaan en toen werd het steeds drukker. Eerst in de eigen garagebox, enkele maanden later 2 boxen erbij gehuurd, maar het bleef groeien.

In juni 2013 betrokken ze een magazijn van ruim 400 m3. Dat zou voorlopig genoeg moeten zijn! Echter, in de winter van 2013/2014 bleek dit al weer te klein en zijn ze gaan zoeken naar iets veel groters. Dat vonden ze 2 km verderop. Niet meer in Beverwijk maar in Velsen Noord, langs het Noordzeekanaal. Maar liefst 2200 m3, hier moeten ze toch voorlopig mee uit de voeten kunnen. Ze kunnen nóg meer op voorraad houden waardoor ze sneller kunnen leveren. In juni 2017 is Bolski een BV geworden. Nog steeds geen motorzaak die motoren verkoopt, maar wel onderdelen en accessoires via de webshops, en aan klanten uit de wijde omgeving, zoals Beverwijk, Heemskerk, Velsen Noord, IJmuiden, Overveen, Haarlem, Assendelft, Krommenie, Zaandam, Castricum, Limmen, Uitgeest.

Wie is wie?

Jim
jim-2019
Jim is degene met wie je aan de telefoon of in de shop het meeste te maken krijgt. Rijdt meestal op een Peugeot scooter die van een oud vrouwtje is geweest. Drinkt alleen koude koffie. Hij is voorzichtig aan het oefenen op een Yamaha XJ600S. 


Stan
stan
Studeert iets heel moeilijks in Delft. Rijdt daarnaast op een snelle rode Ducati (als ie start). Weet niet zo goed wat de onderkant en de zijkant is. Werkt vooral op zondag en in de vakanties achter de schermen aan de webshop. Klanten zullen niet vaak met Stan te maken hebben. Maar Stan zorgt er wel voor dat alle producten correct in de webshop komen. En Stan kan goed zware dingen tillen.

Selina
selina
Selina was hier begonnen als stagiair en daar liet ze al snel zien dat ze leergierig is en van aanpakken weet. Ze helpt Stan met het onderhoud aan de webshop, maar ze doet ook de orderadministratie, verkoop, bestellen en inpakken. Een fijne gezellige collega, die ook nog eens van koffie (zetten) houdt. Af en toe mishandelt ze een oude Yamaha XT250 in het terrein en op de weg een KTM Duke 125.

Jaap
jaap
Houdt zich bezig met het afhandelen van vragen van klanten, en contact met leveranciers. Rijdt motor vanaf zijn 15e. Weet uit zijn hoofd waar alles ongeveer ligt maar zonder leesbril kan hij het echter net niet vinden.

Carla
Carla is de stille werker op de achtergrond. Ze doet vervelende uitzoek-klusjes, zorgt dat de rekeningen netjes op tijd betaald worden. Ze houdt de advertenties bij en doet de administratie.

Iris en Liza
Springen wel eens bij, inpakken en opruimen als het druk is. Bestellingen afleveren in de omgeving. Liza rijdt op een Yamaha Tracer 700 en Iris op een Honda CBR600.

Stageplek
Bolski is een officieel leerbedrijf en we hebben soms een stagiair aan het werk. Deze helpt Stan met het invoeren van artikelen in de webshop, orderadministratie, en daarnaast af en toe met het ontvangen en verzenden van goederen. Maar ook koffie zetten, een boodschapje doen, vegen, opruimen, sneeuw scheppen, bougievonkjes halen en gras maaien hoort er bij.